Mes gevonden op landgoed O.J. Simpson

EPA-OJSIMPSON__0

De politie in Los Angeles onderzoekt een mes dat is gevonden op het landgoed waar O.J. Simpson vroeger woonde. De voormalig American football-ster werd in 1995 vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend.

Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman werden in 1994 dood gevonden in de tuin bij Browns huis in Los Angeles. De twee waren gestoken met een mes, maar het moordwapen is nooit gevonden.

Vrijgesproken van dubbele moord
O.J. Simpson werd al snel verdacht van de moord op het tweetal. Hij bleef ontkennen iets met de moord te maken te hebben en werd in 1995 vrijgesproken.

Het mes is vorige maand aan de politie in Los Angeles overgedragen door een agent die met pensioen is. Die zou het jaren geleden gekregen hebben van een bouwvakker die op het landgoed van Simpson werkte. De oud-agent deed niks met het mes, omdat het dossier al was afgesloten.

Mes onderzocht op sporen
Politiewoordvoerder Andrew Neiman zegt dat het mes onder meer wordt onderzocht op DNA-sporen. Hij benadrukt dat voorlopig niets wijst op een link met de dubbele moord. Neiman kon niet zeggen waarom de agent nu pas met het mes kwam.

Mocht blijken dat het mes is gebruikt bij de dubbelde moord, dan kan O.J. Simpson hiervoor niet vervolgd worden omdat hij al is vrijgesproken voor hetzelfde vergrijp.

In de cel
Overigens zit Simpson op dit moment in de gevangenis in Nevada. Hij zit een celstraf van 33 jaar uit voor een gewapende overval in Las Vegas. Hij kan onder voorwaarden in 2017 vrijkomen.


Het voormalig huis en zwembad van O.J. Simpson in 1997 | AP/Damian Dovarganes

Meer op rtlnieuws.nl: