Michael Panhuis. was afhankelijk van cocaïne en alcohol

Michael P. zou jaren geleden al hebben gezegd dat hij iemand zou willen verkrachten. Hij dacht er niet over na wat hij anderen daarmee aandeed. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van RTL Nieuws.

TWAALF JAAR CEL VOOR VERKRACHTINGEN

De documenten bestaan uit verklaringen van P. en zijn advocaten tussen 2010 en 2012. P. wordt verdacht van moord/doodslag op, ontvoering en verkrachting van Anne Faber. Al eerder verkrachtte hij twee minderjarige meisjes waarvoor hij twaalf jaar cel kreeg.

Uit de documenten blijkt dat P. verkeerde vrienden had, veel alcohol dronk en cocaïne gebruikte. In 2010 maakte hij zich in korte tijd schuldig aan een aantal misdrijven. Hij beroofte verschillende mensen en perste mensen af. Ook verkrachtte hij tijdens een jongerenfeest in Nijkerk twee meisjes van 16 en 17 jaar. „De wijze waarop de verkrachtingen zouden hebben plaatsgevonden tart bijna het voorstellingsvermogen”, aldus de officier van justitie in zijn requisitoir.

 

WERKEN AAN TERUGKEER

In de rechtbank vertelde P. dat hij vooraf wel vaker gezegd heeft dat hij iemand wilde verkrachten. Hij zou er niet over nagedacht hebben wat hij anderen daarmee aandeed. Later leefde hij mee met de mensen en zei tegen de rechter dat hij hoopt dat de mensen ooit weer de draad oppakken met hun leven.

 

In de laatste periode van zijn detentie kwam hij terecht op de forensische afdeling van de kliniek in Den Dolder. Daar moest hij werken aan zijn terugkeer in de maatschappij. Maar op 8 oktober werd hij opgepakt als verdachte in de zaak van Anne Faber.