Mishandelaar hond ontloopt straf, maar krijgt wel klappen ( en terecht)

 

Mishandelaar hond ontloopt straf, zelf mishandeld

Foto: Change.org.

Een van de twee broers die viral gingen door een video waarop ze een onschuldige hond ernstig mishandelen, is zelf in elkaar getimmerd. Hij belde de politie toen hij werd aangevallen door iemand die walgde van de uitgelekte beelden.

Op de bewuste video waren Andrew (22) en Daniel Frankish (19) te zien terwijl ze een viervoeter op het hoofd sloegen, besprongen en van de trap gooiden. De verschrikkelijke beelden werden gevonden op een geheugenkaartje dat werd gevonden op de grond van een supermarkt. Door het ernstige misbruik verloor buldog Baby haar achterpoten. Drie maanden na het incident moest de arme viervoeter worden ingeslapen.

Daarop ontstond spontaan een herdenkingsplek voor de viervoeter. Mensen legden bloemen neer bij het huis waar de buldog had gewoond.

‘GEEN PASSENDE STRAF’

Je zou verwachten dat de heren op basis van de beelden een flinke celstraf zouden krijgen, maar niets was minder waar. De 21 weken celstraf die ze opgelegd kregen werd later opgeheven. Via change.org konden mensen een petitie tekenen waarmee ze aangaven dat ze de straf niet passend vonden voor de misdaad die was gepleegd

Eén iemand vond dat het ondertekenen van de petitie niet voldoende was en besloot voor eigen rechter te spelen. Een van de broeders werd eerder deze maand dusdanig hard aangepakt dat hij de politie van Cleveland heeft gebeld. De politie liet in een verklaring weten dat een man is gearresteerd en ondervraagd, maar dat hij zonder aanklacht is vrijgelaten: „We adviseren mensen niet voor eigen rechter te spelen”, liet de politie weten.