Mishandeling van Satudarah-lid in café Weert blijft mysterie

Mishandeling van Satudarah-lid in café Weert blijft mysterie
De zwaargewonde man werd bij het ziekenhuis in Geldrop gedroptFoto: Opsporing Verzocht

Rond de mogelijke mishandeling van een Satudarah-lid in Weert blijft het stil. De politie heeft wel meerdere tips gekregen over de mogelijke verblijfplaats van een kopstuk.

De vijftien tot twintig tips die de politie heeft binnengekregen naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht over de nog voorvluchtige Satudarah-voorman Michel Boer, hebben nog niet geleid tot een arrestatie van dat kopstuk. Dat laat de politie weten.

Geen informatie
Over de ernstige mishandeling in café t Anker in Weert waar de politie in dezelfde uitzending ook tips over vroeg, is nog geen enkele informatie binnen gekomen. De eigenaar van de Weerter kroeg waar Satudarah-leden bijeen komen, heeft aan justitie inmiddels wel een verklaring afgelegd.

De kans dat leden van Satudarah op 6 maart in het café aan het Bassin in Weert bijeen zijn gekomen, acht uitbater Arno van der Weide ‘heel waarschijnlijk’. Dat gebeurt volgens hem immers acht op de tien keer op maandagavond. En dat is ook bekend bij de politie en de burgemeester.

Elders
Maar Van der Weide vermoedt dat de ernstige mishandeling waarvoor de politie dinsdag getuigen vroeg in het tv-programma Opsporing Verzocht, elders heeft plaatsgevonden. “Hoewel ik door justitie was gewaarschuwd dat mijn café in het programma te zien zou zijn, stond ik ervan te kijken toen ’t Anker in beeld kwam vanwege de mishandeling. Als dat hier binnen was gebeurd, zou het me zijn opgevallen. Camerabeelden waren er wel maar die worden maar drie dagen bewaard dus die heb ik niet meer. En ik ben nieuwsgierig naar het slachtoffer, ik herken hem niet op de beelden. De meeste Satudarah- leden die hier komen, ken ik nog omdat ze als beveiliger voor me hebben gewerkt bij De Brouwer op de Oelemarkt. Maar ik zie ook regelmatig nieuwe gezichten en gezichten die verdwijnen.”

Het slachtoffer is in ieder geval in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 maart in Geldrop in een steegje tegenover de spoedeisende hulp van het Sint Anna-ziekenhuis achtergelaten door een of meer inzittende(n) van een Opel Astra. Hij had een gescheurde milt, veel bloeduitstortingen en gebroken ribben als gevolg van een forse mishandeling. Toen de man na een paar dagen uit zijn coma ontwaakte, durfde of wilde hij volgens de politie geen verklaring af te leggen over de mishandeling.

Banden
De eigenaar van de auto heeft volgens de politie nauwe banden met Satudarah maar wil niets kwijt over wat er in de nacht van 6 op 7 maart gebeurd is en zijn eventuele betrokkenheid hierin. De politie vermoedt dat de mishandeling heeft plaatsgevonden in de horecazaak in Weert of op een plek tussen Weert en het ziekenhuis in Geldrop.

Burgemeester Jos Heijmans, die eerder in deze krant bevestigde het treffen van Satudarah-leden in ’t Anker onder voorwaarden te gedogen, wil geen commentaar geven op de kwestie.