Mohammed E. steekt afvallige ex-vrouw neer: “Allah een plezier doen”

De 33-jarige Mohammed E.W. riskeert een gevangenisstraf van 20 jaar nadat hij zijn ex-vrouw Fatima L. maar liefst 18 messteken gaf. Als bij wonder overleefde de vrouw de aanval. Het Openbaar Ministerie vraagt 10 jaar cel, maar de man zelf vraagt een straf met uitstel. Dat meldt HLN. 

Fatima L. werd in 2008 uitgehuwelijkt in Marokko met Mohammed E.W., waarmee ze in België kwam wonen. Na enkele jaren besloot Fatima echter te scheiden omdat ze regelmatig opgesloten, mishandeld en verkracht werd door haar man. Sinds de scheiding verhuisde ze telkens zodat haar ex-man haar niet zou vinden, maar hij sloeg er telkens opnieuw in om haar adres te vinden.

Op 1 oktober 2017 stond Mohammed E.W. plots opnieuw voor de deur van Fatima. “Hij was gedrogeerd en wilde dat ik voor hem danste. Ik weigerde, maar hij begon te slaan en sleurde mijn kleren van mijn lichaam. Ik probeerde naakt uit het raam te springen, maar hij hield me tegen en bond me vast op bed en begon zijn ding te doen. Hij was woest en nam een mes”, aldus Fatima in HLN.

Allah een plezier doen

Vooral het feit dat Fatima geen gelovige en praktiserende moslima meer was, was voor Mohammed een reden om de vrouw te vermoorden. “Door een afvallige en niet-praktiserende moslima te doden, zou hij Allah een groot plezier doen, riep hij. Ik moest kiezen tussen een langzame dood en meteen in stukken gesneden worden. Ik was doodsbang en zei dat ik zou gehoorzamen. Maar niets hielp nog.”

“Hij begon met een keukenmes te steken in mijn handen en armen, maar het mes kraakte in twee stukken. Hij nam een slagersmes en stak telkens opnieuw, tergend traag, in mijn bovenlichaam en zelfs in mijn hartstreek en gezicht. Ik kermde van de pijn. Hij verplichtte me om het gebed van de doden voor te lezen uit de Koran. Na achttien messteken en een enorm bloedbad bleef ik roerloos liggen. Het was mijn enige hoop op overleven.”

Na een uur vertrok Mohammed terug, en met haar laatste krachten sleepte Fatima zich naar buiten. Daar werd ze gevonden door een toevallige voorbijganger en werd ze met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Als bij wonder overleefde ze de aanval.

Straf?

Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 10 jaar voor moordpoging en verkrachting. Hij riskeert maximum 20 jaar cel, maar zelf vraagt Mohammed een straf met uitstel. “Dat is compleet lachwekkend. Als deze man vrijkomt, is mijn cliënte niet meer veilig. Hij komt uit jihadistische milieus en gelooft niet in de rechtsstaat, laat staan dat hij tot inkeer zou komen. Dat hij haar niet verkracht zou hebben, is overigens tegen het dossier in pleiten. Er is wel degelijk van zijn sperma aangetroffen”, aldus de advocaat van Fatima.