OM eist 4 maanden cel tegen Holleeder voor bedreiging Peter R. de Vries

8dat Holleeder het misdrijf in zijn proeftijd pleegde, eist het OM ook dat de voorwaardelijke invrijheidsstelling van Holleeder voor de periode van een jaar wordt herroepen.

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep vier maanden celstraf geëist tegen Willem Holleeder voor het bedreigen van misdaadjournalist Peter R. de Vries in april 2013. Dit meldt persbureau ANP.

Volg de Volkskrant

Elke dag om 17.00 het laatste nieuws en analyses vanuit Den Haag in uw mailbox? Schrijf u in voor onze gratis politieke nieuwsbrief Dagkoersen.

Omdat Holleeder het misdrijf in zijn proeftijd pleegde, eist het OM ook dat de voorwaardelijke invrijheidsstelling van Holleeder voor de periode van een jaar wordt herroepen.

‘Topcrimineel’ Holleeder werd een jaar geleden veroordeeld tot 46 dagen cel voor het bedreigen van De Vries. Het OM ging toen in beroep.

Tweets

Al drie decennia is Peter R. de Vries nauw betrokken bij Willem Holleeder en zijn entourage. Hij zette ‘De Neus’ op de kaart en heeft nu weer een rol in zijn vermoedelijke ondergang. (+)

In april 2013 deed De Vries samen met zijn vrouw aangifte tegen Holleeder. Op Twitter schreef hij: ‘Doorgedraaide Willem Holleeder bedreigt mij op woonadres met de dood in aanwezigheid van mijn vrouw. Direct aangifte gedaan bij politie. Willem Holleeder bezocht mij gisteravond onaangekondigd op privé-adres. Ging volledig door het lint.’

Holleeder en drie handlangers ontvoerden in 1983 biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur. Na drie weken werden de gijzelaars bevrijd. Holleeder vluchtte, maar werd opgepakt en zat een jarenlange celstraf uit. Peter R. de Vries schreef een bestseller over de ontvoering.