OM eist 8 jaar cel tegen Haagse loverboy

11De Haagse rapper Tattoo Gilly (34) verdwijnt voor 8 jaar achter de tralies als het aan het Openbaar Ministerie ligt. De loverboy hoorde woensdag deze straf tegen zich eisen omdat hij vijf jonge vrouwen zou hebben gedwongen de prostitutie in te gaan. Volgens Tattoo Gilly zelf was er geen sprake van dwang.Een wolf in schaapskleren. Zo werd rapper Tattoo Gilly, oftewel Guillermo P., eerder al omschreven in de Haagse rechtbank. Hij was als artiest redelijk succesvol en in combinatie met zijn tattooshop in Amsterdam verdiende hij een goede boterham. Maar hij wordt er door justitie ook van verdacht vijf jonge, kwetsbare vrouwen – de meeste aangeefsters zijn zwakbegaafd en komen uit gebroken probleemgezinnen – voor zijn karretje te hebben gespannen en hen als prostituees te werk hebben gesteld in onder meer de bekende ‘hoerenstraten’ in Den Haag en Amsterdam. De omzet zou hij voor het overgrote deel in eigen zak hebben gestoken. Verder zette P. tattoeages met zijn initialen op de lichamen van het vijftal.

De officier van justitie meent dat P. ‘in de loop der jaren agressiever en wreder is geworden’. Zij spreekt van mensenhandel en (seksuele) uitbuiting. Over in ieder geval één aangeefster zijn in diverse steden waar zij werkte meldingen bij de politie binnengekomen van raamexploitanten en hoeren over dat zij twijfelden of deze vrouw wel uit vrije wil seks met wildvreemden had.

Volgens P. gingen de vrouwen echter op vrijwillige basis achter het raam zitten of als escortdame aan de slag.  ,,De vrouwen spannen nu tegen mij samen. Ze konden weggaan wanneer ze maar wilden,” verklaarde hij woensdag. Daartegenover staan opmerkingen van de vrouwen dat ze hem vreesden. Op één na claimen zij allen dat zij meermaals door de Hagenaar te zijn verkracht

Financieel
P. beweerde tegenover de Haagse rechtbank dat het de bedoeling was er om samen met de vrouwen beter van te worden en dat vooral hij er regelmatig financieel bij inschoot en dan bijlegde uit de inkomsten van de tatoeageshop. Dat hij nu van allerlei weinig fraaie zaken wordt beschuldigd door de vrouwen ervaart hij, zo zei hij woensdag tegen de rechters, als een messteek in zijn rug.

De advocates mr. L. Wellen en mr. M. Kubatsch geloofden niks van zijn verhaal over de financiële malheur. De aangeefsters verklaarden bij de politie dat Tattoo Gilly van hun verdiensten ging gokken, feesten en incheckte bij dure hotels. 

Alles bij elkaar vroegen zij 55.500 euro aan smartengeld want hun cliënten hebben mentaal een enorme klap opgelopen van deze periode in hun leven. Omdat ze hun inkomsten als sekswerker af moesten dragen aan Guillermo P. maakten de raadsvrouwen een rekensom van de geschatte verdiensten van het vijftal. Afhankelijk van het aantal maanden dat een vrouw voor P. zou hebben gewerkt leverde dat vorderingen op van tussen de 53.325 euro en 411.600 euro. In totaal een bedrag van ruim 860.000 euro.

De advocaat van de verdachte, mr. D. Penn, vindt de smartengeld-eis hoog en in feite niet nodig want volgens hem gaat het hier om vijf mondige vrouwen die wisten wat ze wilden; namelijk de prostitutie in. De vorderingen moeten wat hem betreft afgewezen te worden omdat berekeningen niet helder genoeg zijn. Officier van justitie J. Berton is wél van mening dat de vorderingen van de aangeefsters toegekend moeten worden. 
Uitspraak op 13 april.