OM eist cel voor mishandelen drugsdealer

paleis

ARNHEM/TIEL – Tegen 2 Tielenaren van 20 en 22 jaar is dinsdagmiddag door de officier van justitie in Arnhem respectievelijk 2,5 jaar cel en 2 jaar jeugddetentie geëist. Het tweetal zou in het voorjaar van 2015 meerdere malen een drugsdealer hebben mishandeld.

Extremer
Waar het begon met een paar klappen, werd het geweld steeds extremer. Zo zou gebruik zijn gemaakt van een staaf met aan het uiteinde een ijzeren bal. In juni vorig jaar zou 1 van de verdachte zelfs gepoogd hebben het slachtoffer te overrijden. De mishandelingen gingen, zo zei de officier, gepaard met bedreigingen. Het slachtoffer moest vanwege kneuzingen, bloedingen en een hersenschudding in het ziekenhuis worden opgenomen.

Geweld
Het slachtoffer kreeg naar eigen zeggen veel geweld te verduren, omdat hij uit het criminele circuit wilde stappen. Hij heeft verklaard dat hij door de 20-jarige verdachte ‘als stront werd behandeld’. De andere verdachte zou hem hebben geholpen met de mishandelingen. Beide verdachten kwamen eerder in aanraking met justitie en staan in Tiel op de Top X lijst: een lijst van jongeren die regelmatig overlast veroorzaken.

De rechtbank doet op dinsdag 5 april uitspraak.