OM: Verdachte van misbruik Lisa verleidde nog 16 meisjes

2

Danny D. (42) die wordt verdacht van het misbruiken van de 14-jarige Lisa uit Spijkenisse, heeft nog zestien andere tienermeisjes verleid. Daarvan beschuldigt het Openbaar Ministerie (OM) hem.

Volgens justitie heeft de man uit Koudekerk aan den Rijn zestien meisjes verspreid over het land zo ver gekregen dat ze zich (deels) blootgaven en seksuele handelingen bij zichzelf uitvoerden voor de webcam. D. deed zich  met  een foto op de datingsite Hot or not voor alsof hij 15 jaar was en wist op die manier hun vertrouwen te winnen. De meisjes uit onder meer Hellevoetsluis, Barendrecht en Zuid-Beijerland stuurden op aandringen van de man naaktfoto’s van zichzelf. Hij stuurde zelf ook nepblootfoto’s.   

Het maken en bezitten van de gefilmde beelden en het in huis hebben van een hoeveelheid kinderporno worden hem nu ook ten laste gelegd. Eerder verdacht justitie D. alleen van het misbruiken en aan het ouderlijk ontzag onttrekken van de 14-jarige Lisa uit Spijkenisse.

Meelokken
Dit meisje ontmoette hij ook via de datingsite Hot or not en lokte hij afgelopen zomer mee van een camping in het Gelderse Nieuw-Millingen. Terwijl haar ouders lagen te slapen, kroop Lisa uit haar tentje en reed met D. mee naar zijn woning in Koudekerk aan den Rijn bij Alphen aan den Rijn. Daar pleegde diverse keren ontucht met haar. 

De politie plukte het meisje vijf dagen later uit een bus tussen Alphen aan den Rijn en Leiden, toen het haar net was gelukt uit de woning van de man te vluchten.   

Maandag komt de zaak, opnieuw, voor de rechter. Dan wordt bepaald of er nog nader onderzoek nodig is. Mogelijk wordt dan ook al de daadwerkelijke datum van de rechtszaak bepaald.