Opnieuw arrestatie om moord op No Surrender-baas

media_xll_3639248

Opnieuw is een Belg opgepakt in verband met de dubbele moord in het vakantiehuisje aan de Hamseweg in Hooge Zwaluwe. De man werd afgelopen maand aangehouden.

Dat meldt een betrouwbare bron rond dit onderzoek met de naam Blackheat aan BN De Stem.

Het is de vierde Belg die is gearresteerd in de zaak rond de moord op de Amsterdamse No Surrender-captain Brian Dalfour en beroepscrimineel Muljaim Nadzak, op 14 oktober. Behalve deze vier zit één Nederlander vast op verdenking van poging tot doodslag. Deze Roy O. zou de Belg Samir T. hebben beschoten, zo luidt de aanklacht tegen hem.

Ripdeal
Door die laatste twee mannen kwam de zaak in de openbaarheid. T. werd die dag met schotwonden gedropt op de parkeerplaats van het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout. O. werd een halfuur later gewond aangetroffen in de Merodelaan in Breda, bij de woning van een familielid.

Ze zouden zijn beschoten bij een ripdeal, waarbij een groep Nederlanders een groep Antwerpenaren zou hebben willen bestelen. De Belgen dachten een grote partij cocaïne te gaan kopen, vertelden zij tegen de politie, maar werden overvallen.

Het Openbaar Ministerie wil voorlopig geen commentaar geven.

De onlangs opgepakte verdachte verschijnt volgende week vrijdag nog niet voor de rechter. Drie anderen moeten dan wel voorkomen.