Oud-Ajacied Sno verdacht van poging tot doodslag

70d172bb8b7609c063f45a08490ed131-1456755558

Oud-Ajacied Evander Sno staat volgende week voor de rechter, . Hij wordt onder andere verdacht van een poging tot doodslag en zware mishandeling.

ZWARE MISHANDELING

In augustus 2013 zou Sno samen met twee familieleden twee personen zwaar mishandeld hebben. Daarbij zouden de slachtoffers meerdere klappen en zelfs schoppen tegen het hoofd en in het gezicht gekregen hebben, terwijl zij al op de grond lagen.

 

Het Openbaar Ministerie acht de mishandeling van één van de slachtoffers zelfs zo ernstig, dat het de drie verdenkt van een poging tot doodslag.

HARTSTILSTAND

Evander Sno doorliep zijn jeugd bij Ajax, maar brak daar nooit door. Via onder meer NAC en Celtic kwam Sno in het seizoen 2008/2009 alsnog bij Ajax terecht. Een jaar later werd hij alweer verhuurd aan Bristol City FC. Sno kwijnde na zijn verhuurperiode weg bij Jong Ajax. Tijdens een wedstrijd met de jonkies op het sportcomplex van VV De Bataven in Gendt tegen de beloften van Jong Vitesse/AGOVV werd Sno getroffen door een hartstilstand. Hij overleefde het drama.

ANGST

Sno kende nog succesvolle en mindere succesvolle periodes bij RKC, NEC, en – na een stage bij FC Twente – nog even in België bij Westerlo. Ondanks een defibrillator leek de angst voor een nieuwe hartstilstand Sno parten te spelen. Bij Westerlo vertrok hij na slechts 67 minuten voetballen.

STIL

Sindsdien werd er weinig van Sno vernomen. Vorig jaar november was hij nog wel een van de hoofdgasten bij de presentatie van het jubileumboek van RKC Waalwijk ‘Alle ballen op Sno en 74 andere RKC-verhalen’, speciaal samengesteld voor het 75-jarig bestaan van de Waalwijkse club. Daarna was het stil.