Overhitte baby overlijdt na afkoelen in koelkast

Overhitte baby overlijdt na afkoelen in koelkast

Colourbox

Opvoeden is niet makkelijk, zeker niet als je drie jonge kinderen hebt en er soms eentje uit het oog verliest. Dit geldt ook voor Michael Thedford, maar hij maakte het wel heel bont. Toen hij twee van zijn kinderen afzette bij de dagopvang ging het mis en liet hij zijn jongste uren lang in de een snikhete auto achter.

 

Ze mocht niet naar de opvang omdat ze koorts had. Echter was Thedford eenmaal thuis vergeten, dat hij haar niet had afgezet en liet hij haar in de auto zitten, terwijl hij zelf binnen een dutje ging doen. Pas na vier uur werd hij er zich van bewust dat zijn dochter nog in de auto zat.

Foto: Collin County Sheriff’s Office

BLOEIHEET

Ze was heel stram en bovendien loeiheet. Daarom besloot Thedford haar op alternatieve wijze te koelen. Hij legde haar in de koelkast. Na ‘een onbepaalde periode’ belde hij 911 en deed hij een poging om haar te reanimeren, . Dit gebeurde zonder succes en ook de hulpdiensten konden geen uitkomst bieden. Zijn zes maanden oude dochter overleed.

Thedford is voorlopig vrij op borg, maar wordt nog wel verdacht van doodslag. De politie laat weten het ongeloofwaardig te vinden dat hij een kind – zijn eigen kind – kon vergeten in de auto.