‘Overleden crimineel Danny de Deugd deed boekje open over drugswereld’

Danny de Deugd (archiefbeeld).

Danny de Deugd (archiefbeeld).

ETTEN-LEUR – Vlak voor zijn dood heeft de omgekomen crimineel Danny de Deugd een boekje opengedaan over de ghb-wereld in Etten-Leur. Dat kwam naar voren tijdens een rechtszaak donderdag tegen een vermoedelijk grote ghb-dealer.

Tijdens de zitting bleek niet waarom De Deugd zijn verhaal deed over onder anderen de dealer, schrijft BN DeStem. De politie had volgens de krant namelijk al zicht gekregen op de verdachte door met anderen over hem te praten.

Gruwelijk ongeluk
Eén week na het verhaal bij de politie zou De Deugd iemand hebben bedreigd met een pistool. Daardoor moest hij opnieuw de gevangenis in. Hij kwam in juni vrij, maar werd daarna niet meer gezien.

In eerste instantie werd gedacht dat De Deugd door een misdrijf om het leven was gekomen. Hij was namelijk een bekende van de politie en ook actief in de drugswereld. Later bleek echter dat de 26-jarige crimineel waarschijnlijk om het leven was gekomen bij een gruwelijk ongeluk. 

‘Ghb-dealer’ ontkent
Hoewel De Deugd niet meer kan worden vervolgd, geldt dat wel voor de vermeende ghb-dealer. Deze man ontkende volgens BN DeStem dat hij dealde. Hij zou twintig keer per dag gebruiken en de ruim anderhalve liter ghb die hij bij zich had zelf opmaken. Justitie gelooft dit niet.