‘Overval’ in Breda blijkt ludieke actie studenten

ado 014
Foto ter illustratie: Colourbox

Vrijdagochtend was er even paniek in het centrum van Breda. Twee mannen met bivakmutsen trokken op het Van Coothplein een andere man uit een auto. Een vrouw die het zag, dook meteen een restaurant in en belde de politie. Die zette alle beschikbare auto’s in om de wegen rond het plein af te zetten. Maar de vrouw miste het tweede deel van de scène waarin het ‘slachtoffer’ op een versierde fiets werd gezet. De actie bleek een ludiek project te zijn van studenten van de NHTV in Breda, meldtOmroep Brabant

 

Na een kwartier werd duidelijk dat het geen echte overval was maar een project van studenten van de opleiding Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit van de NHTV. Zij hadden de opdracht gekregen een actie te verzinnen die mensen zou aansporen de fiets in plaats van de auto te pakken. Het ‘slachtoffer’ uit de auto hoorde bij de scène.

AANKONDIGING

De politie vertelde Omroep Brabant dat de ludieke actie aangekondigd was in de omgeving van het Van Coothplein, maar daar was blijkbaar niet iedereen van op de hoogte. „Het was niet de bedoeling om mensen op het verkeerde been te brengen. De studenten hebben zich verontschuldigd voor de onhandige actie”, aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.