Politie arresteert vier leden No Surrender in Rotterdams café

3

De politie heeft vrijdagavond een grootscheepse inval gedaan bij café Promenade aan de Benthuizerstraat in Rotterdam. Daar bevonden zich tientallen leden van de beruchte motorclub No Surrender. Agenten arresteerden vier mannen op verdenking van wapen- en drugsbezit en witwassen.

De politie had een tip gekregen dat er vuurwapens in het pand waren en viel met een arrestatieteam binnen. Volgens eigenaresse Eugenie Meerts van het café in het Oude Noorden gebeurde dat met grof geweld. Alle bezoekers zijn geregistreerd en gefouilleerd. Het pand is doorzocht.

Meerts: ,,Ze kwamen hier sinds een paar weken. Ze hebben netjes gevraagd of dat mocht als ze zich zouden gedragen. Die mannen willen ook gewoon af en toe met elkaar de stad in. Deze inval is onrechtvaardig, pure discriminatie.” De eigenaresse vreest niettemin de consequenties. ,,Er zijn drugs gevonden, dus ik ben bang dat de burgemeester mijn café zal sluiten.”

Bij de inval waren tientallen agenten betrokken. Vanwege het onderzoek was de directe omgeving rond het café afgezet. De leden van de motorclub wilden gisteravond niet zelf reageren op de inval.   

Captain   
De voormalige captain van het chapter Rotterdam, Bas ter H. (44), zit al sinds februari vast. Bij een inval in drie panden in Vlaardingen vond de politie destijds vuurwapens, munitie en een kilo softdrugs. Bij die operatie werden onder meer politiehonden en een speciaal zoekteam van Defensie ingezet. Naast Ter H. werden ook zijn vriendin en een andere man opgepakt.