Politie houdt straalbezopen agent aan

   20961  

download

Een Limburgse agent is op non-actief gesteld, omdat hij straalbezopen achter het stuur van een dienstwagen zou zijn gekropen. Collega’s hielden hem aan. Een pijnlijke zaak voor de blauwe petten. En dat is niet de eerste keer.

De Limburgse politie is flink in verlegenheid gebracht. Dagblad De Telegraaf meldt dat agenten in Limburg een straalbezopen collega hebben aangehouden. De zatte agent, die werkzaam zou zijn op het bureau van Heerlen, reed in een dienstwagen op het moment dat zijn collega’s hem aan de kant van de weg zetten. De dronken diender, waarvan geen verdere gegevens bekend zijn, is door de korpsleiding onmiddellijk op non-actief gezet, wegens ‘plichtsverzuim’. Ook loopt er een onderzoek naar de smeris. De korpsleiding bevestigt dat er een agent op non-actief is gesteld, maar heeft, lopende het onderzoek, niet meer details naar buiten gebracht.

Ontucht en valsheid in geschrifte

Een pijnlijke zaak voor de politie. In juli kregen nog twee agenten een celstraf van 2,5 jaar, omdat ze in 2012 – tijdens carnaval – seks hadden met een dronken vrouw op de achterbank van hun dienstwagen. Daarnaast moesten ze de vrouw een schadevergoeding van 1200 euro betalen. Ze werden schuldig bevonden aan ontucht en valsheid in geschrife. Van verkrachting was echter geen sprake, oordeelde de rechter. Ook was er natuurlijk de zaak van de ‘politiemol’, de 28-jarige Mark M., die vertrouwlijke informatie zou hebben gelekt.

Lees het in Panorama

Een bezopen agent achter het stuur, seks met een dronken vrouw op de achterbank: pijnlijk, maar er zijn natuurlijk ook nog heftigere incidenten geweest waarbij de politie betrokken was. In de afgelopen jaren zijn meerdere mensen doodgeschoten door agenten. Panorama zette afgelopen november alle gevallen op een rijtje en bekeek waarom er in geen enkel geval een agent is veroordeeld. Je bestelt de editie met het artikel van verslaggeefster Mylène de la Hayehier na, of leest het artikel op Blendle.