Politie tast nog in het duister over dode baby Sloterplas

Politie tast nog in het duister over dode baby Sloterplas
© Maarten Brante

Het onderzoek naar de dode baby bij de Sloterplas is complex volgens de politie. Rechercheurs zijn vooral op zoek naar de moeder.

‘Dit is zo’n complexe zaak. Er zijn zo veel vragen. We houden alle scenario’s open,” zegt onderzoeksleider Ton Uiterwijk.

En die scenario’s zijn talrijk: het kindje kan al dood zijn geweest toen het werd neergelegd maar het kan ook nog geleefd hebben. Het kan een natuurlijke dood zijn gestorven of zijn omgebracht. Het kan dood geboren zijn of enkele dagen hebben geleefd.

Het stoffelijk overschot wordt momenteel door het NFI, Nederlands Forensisch Instituut, onderzocht. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de herkomst van de spullen die bij de baby lagen: een opvallende Niketas, een Burberrydoek en crèmekleurige en witte rompertjes die bij de Primark zijn gekocht.

Ook is een passantenonderzoek in gang gezet waarbij wandelaars, joggers en fietsers is gevraagd of ze iets verdachts hebben gezien.

De prioriteit van de recherche ligt bij het vinden van de moeder. “Wij willen weten wie de moeder was. Ze is mogelijk zelf slachtoffer. Heeft ze haar kindje vrijwillig afgestaan? Heeft de vader of hebben misschien haar ouders het baby’tje er neergelegd? Of een pooier? Was ze slachtoffer van mensenhandel?”