Politiemol’ moet van rechter in gevangenis blijven

Politiemol © anp.

 Politiemol Mark M. moet in de gevangenis blijven in afwachting van zijn rechtszaak. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag besloten. Mark M. verscheen dinsdag voor de tweede keer in de rechtszaal. Zijn advocaat verzocht om M. vrij te laten omdat er te weinig bewijs is.

De man uit Weert wordt ervan verdacht dat hij politie-informatie heeft verkocht aan criminelen. M. heeft volgens justitie als politieman duizenden pagina’s vertrouwelijke onderzoeksinformatie gekopieerd uit het politiesysteem. Hij zou die informatie via mail en op USB-sticks hebben verkocht.

Vluchten
De aanklager wil dat het voorarrest van M. wordt verlengd, zodat hij het nog lopende onderzoek niet kan frustreren. Uit informatie van de inlichtingendienst van de politie blijkt verder dat de verdachte van plan zou zijn uit Nederland tevluchten als hij vrij zou komen. Hij zou mogelijk over verschillende paspoorten beschikken. Daarom moet hij ook vast blijven zitten, benadrukt de officier van justitie. ,,Ik ga nergens naartoe”, reageerde M.

De aanklager houdt er verder nog ‘ernstig rekening mee’ dat M. verder gaat met zijn criminele activiteiten zoals het lekken van informatie. ,,De verdachte zwijgt nog steeds. Wij weten niet welke informatie hij nog heeft, die nog interessant is voor een ander.”

Volgens de advocaat van M. zou zijn cliënt meteen op vrije voeten moeten worden gesteld. Het bewijs tegen hem is zo dun dat de voorlopige hechtenis wat de raadsman betreft moet worden opgeheven. 

De rechtbank beslist later over zijn voorarrest.