Raadsels rond moord op huurder in Zundert

image-5774787

ZUNDERT – De moord op een 45-jarige bewoner van een appartement aan de Veilingstraat in Zundert, is voorlopig omgeven met raadsels. De politie weet wie het slachtoffer is en dat de man is omgebracht, maar geeft geen verdere bijzonderheden over het geweldsmisdrijf

De politie zwijgt bijvoorbeeld over de toedracht van het delict en zegt evenmin of ze al verdachte(n) op het oog heeft. Dat gebeurt volgens woordvoerder Erik Passchier ‘in het belang van het onderzoek’. Gisteren was de recherche onder meer druk bezig met gesprekken met familieleden en buurtbewoners, analyse van telefoongegevens en andere standaardonderzoeken.

Onbekende
Het slachtoffer is geen bekende in Zundert. Buren kennen zijn naam niet. Ze zeggen dat de man pas twee weken in het huurflatje van Thuisvester verbleef en uit de omgeving van Rotterdam zou komen. Hij woonde alleen in het driekamerappartement. Volgens meerdere onbevestigde berichten was het slachtoffer in Zundert gaan wonen nadat hij de gevangenis was gekomen en zouden twee kinderen van hem op een basisschool in Zundert hebben gezeten.

Naaste buren kunnen bijna niet geloven dat er een misdrijf in het spel is. Ze zijn geschrokken en zeggen dat ze niks verdachts hebben gehoord of gezien, zoals schoten, geschreeuw of lawaai.

Nieuwe huurder
De nieuwe huurder werd zaterdagavond om half elf dood in zijn woning gevonden door de politie. Dat gebeurde nadat een familielid dat geen contact meer met hem kon krijgen, alarm had geslagen. “Wie weet hoe lang hij daar al heeft gelegen”, vraagt een buurman zich af. Hij zegt dat het slachtoffer donderdag bezoek had ontvangen van een bestuurder van een grote personenauto, mogelijk een Opel Omega, met witte, buitenlandse kentekenplaten. “Ik weet niet of dat verdacht is. Ik heb die man naar binnen zien gegaan maar weet niet hoe laat hij is vertrokken. Hij moet een bekende zijn geweest, want hij werd zo binnengelaten.”

Er kwamen volgens de buren wel vaker mannen op bezoek in de korte tijd dat het slachtoffer aan de Veilingstraat woonde. “Vorige week zondag stond er een busje van een schildersbedrijf voor. Toen heb ik aangebeld omdat de lichten bleven brandden. De bewoner heeft nog even in mijn flatje gekeken omdat hij de indeling wilde zien. Bij de verhuizing, die in etappes gebeurde, zag ik elke keer drie of vier mannen helpen sjouwen. Het zag er allemaal heel gewoon uit.”

De politie zegt graag in contact te willen komen met vrienden en bekenden die meer over het leven van het slachtoffer kunnen vertellen.