Satudarah rukt op in Limburg

Foto: ANP Bjorn Thimister

Rivalen springen in gat opgejaagde Bandidos

MAASTRICHT – Sinds justitie motorclub Bandidos het vuur aan de schenen legt met een grootschalige strafrechtelijk onderzoek, maakt de rivaliserende bende Satudarah een opmars in Limburg.

De laatste tijd doet Satudarah vooral in Zuid-Limburg van zich spreken. „Justitie heeft de Bandidos, die vooral in die regio opereren, klem. Die club kan niet veel meer doordat de verdachte leden in verband met strenge schorsingsvoorwaarden na hun vrijlating een beperkte bewegingsvrijheid hebben. Daardoor merk je dat Satudarah plotseling de kop op heeft gestoken en populairder aan het worden is”, vertelt een bron binnen opsporingswereld.

In Brunssum heeft de beruchte motorbende onlangs geprobeerd voet aan de grond te krijgen, bevestigt burgemeester Luc Winants. „Wij hadden gezien dat leden van deze club regelmatig bij elkaar kwamen in een pand aan de Prins Hendriklaan en dat er een poging werd gedaan er een clubhuis van te maken. Naar aanleiding daarvan heb ik een gesprek gehad met de eigenaar van die horecazaak en met Satudarah zelf. Wij zien er streng op toe dat daar geen clubhuis van die motorbende zal komen”, zegt Winants.