Schietpartij in De Meern: Wout Sabee overleden

Er heeft vanochtend een schietpartij plaatsgevonden aan de Rijksstraatweg in De Meern. Het dodelijk slachtoffer is Wout Sabee, dat bevestigt zijn advocaat Willem den Daas. Op hetzelfde adres werd in juni 2014 geprobeerd Sabee te liquideren. Dat mislukte.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

 

 

De politie is bezig met een sporenonderzoek, en heeft nog niet bevestigd dat het om Wout Sabee gaat. Een politiehelikopter is ingezet, op zoek naar de schutter.

Het lichaam van het slachtoffer is gevonden in de struiken achter zijn huis. Volgens een omstander was het slachtoffer aan het werk in zijn tuin. ,,Hij stond op een trapje toen hij werd neergeschoten.”

Ik hoorde eerst twee schoten, toen was het een tijdje stil en daarna hoorde ik er nog vier

Buurtbewoonster Tineke Wijnand

Omstanders
Buurtbewoonster Tineke Wijnand was aan het stofzuigen toen zij de eerste schoten hoorde. ,,Ik hoorde er eerst twee, toen was het een tijdje stil en daarna hoorde ik er nog vier. Ik stond er niet bij stil dat het schoten waren, totdat mijn schoondochter mij in paniek belde en zei dat ik beter binnen kon blijven.”

Ze hebben Woutje neergeschoten

Buurvrouw

Een buurman, die liever anoniem wil blijven, was ook thuis toen hij de schoten hoorde. Hij liep zijn tuin in, maar keerde weer snel terug naar huis. Kort daarna kwam zijn vrouw binnen. Het eerste wat zei zij was: ‘Ze hebben Woutje neergeschoten.’ Daarmee doelt de buurvrouw op Wout Sabee.

Het stel besloot hierop naar buiten te gaan en te zoeken naar het slachtoffer. Ze konden hem nergens vinden. ,,De politie was snel ter plaatse. Toen hebben we het aan hen overgelaten”, aldus de buurman. ,,Onbegrijpelijk dat er op klaarlichte dag wordt geschoten. Er hangen hier ook nog eens overal camera’s.”