Sjaak B. vrij, ondanks verklaring Astrid Holleeder over moord Cor van Hout

Sjaak B. vrij, ondanks verklaring Astrid Holleeder over moord Cor van Hout

Sjaak B., die anderhalve week geleden werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Heinken-ontvoerder Cor van Hout, is door het Openbaar Ministerie vrijgelaten. B. werd aangehouden na een verklaring van Astrid Holleeder, tijdens het proces tegen Willem Holleeder.

Dat heeft de advocaat van Sjaak B. bekend gemaakt. B. heeft volgens zijn advocaat niets te maken met de moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout, waarvoor hij door de recherche is verhoord.

Astrid Holleeder die getuigt in het proces, noemde plotseling namen van de personen die betrokken waren bij de moord op haar zwager Cor van Hout in 2003. Volgens haar bestuurde de Amsterdamse crimineel Sjaak B. de motor waarop de schutter zat.

 

Daarop werd B. aangehouden voor verhoor. Zijn advocaat Marnix van der Werf zegt dat Sjaak B. de recherche heeft verteld dat hij niets met de moord op Van Hout te maken heeft. “Hij is vaker over deze moord gehoord. In het verleden ging het om soortgelijke verwijten. Het gaat altijd om informatie uit tweede hand”, zei Van der Werf eerder tegen RTL Nieuws.

Voorlopige hechtenis van Sjaak B. – bijgestaan door Marnix van der Werf – in de liquidatiezaak Cor van Hout en Robert ter Haak is vanmiddag door de @rbankamsterdam opgeheven wegens gebrek aan ernstige bezwaren.

‘Ik wil Astrid horen getuigen’, belangstelling voor Holleederproces enorm:

Een lange rij voor ‘de bunker’, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam. Astrid Holleeder getuigt in het proces tegen haar broer. En er zijn heel wat nieuwsgierigen die daar bij willen zijn.