Slachtoffer moord Amsterdam is drugscrimineel Goran Tasic

De man die donderdagavond is geliquideerd in de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam Nieuw-West is de bij de politie bekende 46-jarige crimineel Goran Tasic uit ex-Joegoslavië. Het lijkt te gaan om een afrekening in het drugsmilieu.

Tasic

De collega’s van Het Parool kwamen als eerst met de onthulling. Ook schrijft de krant dat het mogelijk om “een afrekening in het drugsmilieu” zou gaan. De politie kan of wil nog niets zeggen over de exacte toedracht.Van Aartsen

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen zei vrijdag al dat het vermoeden bestond dat de schietpartij drugsgerelateerd was. Hij concludeerde dat na overleg met de hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie.

Onderzoek

Tasic overleefde de schietpartij in de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam Nieuw-West maar overleed vrijdagochtend in het ziekenhuis alsnog aan zijn verwondingen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de schietpartij en vraagt getuigen zich te melden.


.

Tweede schietpartij

Het schietincident vond plaats rond 22.15 uur aan de Piet Mondriaanstraat. De man werd gevonden voor een van de portiekwoningen in de straat. Donderdagavond is er met een politiehelikopter gezocht naar de daders. Dit leverde geen resultaat op. Diezelfde nacht vond er in de hoofdstad nog een tweede schietpartij plaats. Op de Johan van Hasseltweg in Amsterdam Noord raakte een 31-jarige man gewond bij een schietincident. De politie zegt dat er op dit moment nog altijd geen aanleiding is ervan uit te gaan dat de twee incidenten verband met elkaar houden.