Stadionverbod om apengeluiden voor supporter Harkemase Boys

1

De supporter van de Harkemase Boys die afgelopen weekend oerwoudgeluiden maakte naar een donkere speler van tegenstander VVOG krijgt een stadionverbod voor twee jaar.

“Al tijdens het incident wisten we om wie het ging”, zegt Andries Hoekstra, bestuursmedewerker van de Harkemase Boys. “Het ging om één supporter. Hij is aangesproken op z’n gedrag door supporters die er omheen stonden.”
De dader, die waarschijnlijk 19 of 20 jaar is, is gisteren gesommeerd naar het stadion te komen. Harkema: “Dat heeft hij niet gedaan, want hij zou ziek zijn. Zijn vader is wel gekomen en die hebben we de straf meegedeeld.”

‘Door merg en been’
Tijdens de hoofdklassewedstrijd van afgelopen zaterdag kreeg speler Pernelly Biya apengeluiden naar zijn hoofd geslingerd. Dat gebeurde onder meer toen hij een hoekschop wilde nemen, vlak voor een gedeelte van het thuispubliek. Hij riep de scheidsrechter erbij, maar die ondernam geen actie.

De apengeluiden gingen bij Pernelly door merg en been, zei assistent-trainer Henk Drost van VVOG na de wedstrijd. Ook het team was vreselijk aangeslagen.