Station Hoofddorp ontruimd, zwaarbewapende politie terplaatsen

hoof

Station Hoofddorp is dinsdagochtend ontruimd nadat er meldingen werden gemaakt van verdacht gedrag in een trein. Er worden bussen ingezet. Boven het afgesloten station cirkelt een politiehelikopter. Een trein vanuit Brussel werd ook ontruimd, maar dit bleek loos alarm.

Een trein uit Brussel werd uit voorzorg stilgezet, maar is inmiddels vrijgegeven, meldt de politie opTwitter. In de trein is niets verdachts aangetroffen, maar deze blijft voorlopig nog wel stilstaan. De deuren bleven tijdens het onderzoek gesloten,de politie heeft ruiten vernield om binnen te komen. Hierdoor is het niet mogelijk om verder te rijden. De passagiers worden vervoerd met bussen. Het treinverkeer is stilgelegd voor onbepaalde tijd. Het station blijft voorlopig ook afgesloten, laat de politie aan het AD weten.

Buschauffeurs hebben een melding gekregen om niet naar station Hoofddorp te rijden. Op foto’s van getuigen zijn diverse auto’s van hulpdiensten te zien. Volgens een verslaggever ter plaatse van het NRC Handelsblad is er politie in burger met kogelvrije vesten aanwezig. Volgens een verslaggever van AT5 zijn er ook scherpschutters aanwezig.

Een arrestatieteam van de politie heeft op Amsterdam Centraal een verdachte uit de trein gehaald. Zij kregen dinsdag een melding binnen van een man met een wapen in de trein, deze man is nu aangehouden. De politie benadrukt dat dit niets met de aanslagen in Brussel te maken heeft.

Schiphol

Station Schiphol is ook even ontruimd geweest, maar dit bleek loos alarm. Het treinverkeer komt langzaam weer op gang. Verslaggever Peter Winterman laat weten dat de marechaussee een verlaten koffer op het station onderzocht. Die koffer bleek vergeten door een meisje.

Politie-inzet
De aanwezigheid van politie op grote Nederlandse stations is uitgebreid in verband met bomaanslagen op diverse doelen in Brussel. De stations in de vier grote steden hebben extra politie-inzet, maakte een woordvoerder van minister Ard van der Steur dinsdag in Den Haag bekend.

Ook in Den Haag werd een verdacht pakket gevonden, volgens de politie bleek dit echter loos alarm.