’Tattookillers’ voor de rechter om moord

ROTTERDAM – In de rechtbank van Rotterdam wordt maandagochtend de pro forma-zitting tegen de vier zogenoemde ’tattookillers’ behandeld. Zij danken hun naam aan een grote tatoeage die zij allle vier op hun rug hebben. De Chinese karakters zouden zoiets als ’wees daadkrachtig’ betekenen. Het viertal wordt verdacht van de lugubere moord op mede-tattookiller Onnu Kuut in maart 2009.

De Chinese karakters zouden zoiets betekenen als ’wees daadkrachtig’.

De Chinese karakters zouden zoiets betekenen als ’wees daadkrachtig’.

Ⓒ ONBEKEND

LIVE – Verslaggever Saskia Belleman is bij de rechtszaak aanwezig. Haar tweets lees je onderaan dit artikel (v.a.11.00 uur).

Zijn lichaam werd op 25 maart 2009 in de duinen van Hoek van Holland aangetroffen. Hij was gemarteld, gestoken, en zijn keel was doorgesneden. De Tattookillers zouden hebben geopereerd als een professioneel moordcommando.

Tijdens huiszoekingen werden vuurwapens, handgranaten, bivakmutsen en kogelvrije vesten in beslag genomen. De moord op Onno Kuut houdt mogelijk verband met de liquidatie van de criminelen Boneka Belserang en Yassin Chakor op 4 februari 2009 bij een pannenkoekenhuis langs de A4 bij Leiderdorp.

Kuut had die dag een afspraak met Chakor. Belserang werd op zijn beurt weer verdacht van de moord in 2004 op oud-politieman Martin Hoogland, die zelf topcrimineel Klaas Bruinsma (’de Dominee’) bij het Hilton in Amsterdam zou hebben doodgeschoten in 1991.