Terroristen Brussel blijken zware criminelen

Politie verwachtte leeg huis, kreeg kalashnikov-vuur

 

 

De reden dat een politieteam dinsdag in de Brusselse gemeente Vorst aanvankelijk ogenschijnlijk verrast werd door de weerstand bij het oprollen van een terreurcel, blijkt te zijn dat de politie geen aanwezigen verwachtte. Het Frans-Belgische team was naar het pand in de Driestraat gegaan in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Op zoek naar aanwijzingen verwachtten zij slechts een leeg pand aan te treffen. Het huurcontract was al een tijd opgezegd, en officieel was er ook geen water- of elektriciteitsaansluiting. Dat meldt de Standaard, vandaag.

Brusselse Gangsters

Het team trof geen verlaten pand aan, maar werd direct onthaald op een spervuur aan kogels. Geen enkele dienst beschikte over informatie dat er zich nog zwaarbewapende terroristen in het gebouw zouden ophouden. Naar nu blijkt zijn de mannen tevens figuren uit de Brusselse onderwereld. Bij de inval verraste het politieteam dus een stel zwaarbewapende criminelen.

Een illegaal in België verblijvende Algerijn werd doodgeschoten.. In het appartement trof de politie onder meer een vlag van ISIS en een salafistisch boek aan. Verder ontdekten de antiterreureenheden een kalashnikov, veel munitie en talloze hulzen.

Er werd door de politie ter plekke ook een ‘aanzienlijke’ hoeveelheid aan elektronische informatie zeker gesteld, die nog wel versleuteld is. Daarnaast vond men een reeks identiteitspapieren.