Tiener vergokt 115.000 euro met oma’s creditcard

oma

Tiener vergokt 115.000 euro met oma's creditcard

Colourbox

Een Belgische tiener heeft de afgelopen maanden zijn erfenis en kans daarop er compleet doorheen gegokt. De jongen (18) uit Ukkel ging namelijk digitaal gokken met de creditcard van zijn oma. De schade: 115.000 euro.

De jongen gokte niet op sport en speelde ook niet de gebruikelijke casinospellen, maar zette bijvoorbeeld in op weersvoorspellingen. Zo moest hij raden hoe warm het in een bepaalde stad zou worden of hoeveel millimeter regen er zou vallen. Ook gokte hij op de wisselkoersen van verschillende vreemde valuta. Elke weddenschap ging gepaard met een inleg van tweeduizend euro. Op het dieptepunt ging er zelfs 40.000 euro per dag doorheen,

GEEN LIMIET

De oma van de tiener had lange tijd niets door, totdat er een rekening van de American Express Gold-kaart op de deurmat viel. Of ze even haar schuld van 115.000 wilde terugbetalen.

 

De tiener was ondertussen verder blijven gokken en had daarbij was meer succes. Zodoende is de schade teruggebracht tot ‘slechts’ 23.333 euro. Helemaal uit de problemen is hij dus nog niet en zijn moeder maakt zich grote zorgen. ,,Het drama is dat mijn zoon totaal geen spijt heeft.”