Tilburgse ‘puinzakkenbende’ na meerdere invallen opgerold: drie zware criminelen opgepakt

1

TILBURG – De politie heeft deze week na maanden onderzoek drie leden van de beruchte Tilburgse ‘puinzakkenbende’ opgepakt. Het gaat om twee mannen uit Tilburg van 20 en 26 jaar en een 29-jarige man uit Oosterhout. De criminele bende maakte bij ramkraken vaak gebruik van puinzakken om daarin buit te vervoeren.

De recherche kreeg de verdachten in het vizier dankzij tientallen tips die de uitzendingen van opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht opleverden. De drie mannen worden verdacht van enkele zware strafbare feiten.

Ramkraak De Lind
Zo wordt een van de verdachten verantwoordelijk gehouden voor een ramkraak bij een luxe kledingwinkel aan De Lind in Oisterwijk. De daders reden daar september vorig jaar met een gestolen Opel Astra dwars door de pui heen de winkel in. Uit de winkel werden ter waarde van duizenden euro’s kledingstukken gestolen die in grote puinzakken werden gestopt. 

Uit camerabeelden bleek dat de daders bivakmutsen droegen. De daders gingen ervandoor in een auto. Deze vluchtauto, een snelle BMW  type 535, werd later teruggevonden.

Gefilmd
Het drietal wordt verder verdacht van meerdere inbraken, waaronder een poging van inbraak bij een kledingwinkel aan de Wilhelminastraat in Breda. Buurtbewoners zagen meerdere mannen met bivakmutsen op die met een koevoet de voordeur van de kledingwinkel probeerden open te breken. 

Verschillende mensen filmden deze inbraakpoging. Opnieuw werden grote puinzakken bij de daders gezien.

Arrestaties
Donderdagavond werd een van de verdachten, een twintigjarige Tilburger die vastzit in de gevangenis van Rotterdam voor een ander strafbaar feit, opgepakt door de politie.

Een dag later deed het arrestatieteam invallen in de Pijlijserstraat en de Kruizemuntweg in Tilburg. Daarbij werden de 26-jarige Tilburger en de 29-jarige man uit Oosterhout gearresteerd.

Het drietal wordt na het weekend voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.