Tot 7 jaar cel voor leden No Surrender en Satudarah

 

 

 

1 van 2
Drie leden van motorclubs No Surrender en Satudarah hebben vandaag in Den Bosch tot zeven jaar cel gekregen voor de gewelddadige schietpartij aan de Eindhovense Médoclaan van twee jaar geleden. Vijf andere verdachten werden door de rechter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Bij het schietincident kwam een groep leden van No Surrender op bezoek bij het huis van William D., naar verluidt om een geldschuld te vereffenen. Het bezoek ontaardde in een schietpartij, waarbij wonder boven wonder geen doden vielen.

‘Gastheer’ William D. (43) kreeg drie jaar cel, al heeft zijn straf niets te maken met de schietpartij: hij heeft die dag niet geschoten. Zijn straf vloeit voort uit een nog openstaande straf voor een overval op 1 augustus 2014 in Tilburg. Voor diezelfde overval werd ook Satudarah-lid Michel G. veroordeeld. Omdat hij aan de Médoclaan het vuur had geopend, kwam zijn totale celstraf op zeven jaar. Tegen de mannen waren fors hogere straffen van acht en negen jaar geëist.

Van ‘bezoeker’ Jori van Z. (26) kon niet worden bewezen dat hij op de camerabeelden te zien was. De twee andere bezoekers, Bas ter W. (40) en David M. (25), kregen respectievelijk 4 en 3,5 jaar cel.