Uitspraken Joran van der Sloot voortijdig gelekt

9

Het openhartige korte interview dat woensdag op Amerikaanse nieuwssites opdook van moordenaar Joran van der Sloot was een gesprek met misdaadverslaggever John van den Heuvel. Dit bevestigt Van den Heuvel desgevraagd aan RTL Boulevard. Het gaat om een zogenaamde teaser van beelden die zijn verkocht aan Amerika en voortijdig zijn gelekt.

© afp.

Van den Heuvel was zelf niet in de studio van RTL Boulevard aanwezig en laat via presentator Peter van der Vorst nader onderzoek te willen doen voordat hij met meer informatie komt.

,,Het zijn teaserquotes die vroegtijdig zijn gepubliceerd”, aldus Van der Vorst. ,,Nader onderzoek vindt nu plaats. Van der Sloot zegt nog meer in het interview wat belangrijk is, maar John wil terughoudend blijven.”

In de beelden van Radar Online en The National Enquirer is te zien hoe Van der Sloot ingaat op de verdwijning van de Amerikaanse studente Natalee Holloway, op Aruba in 2005.

,,Ik heb tegen Justitie altijd gelogen, nooit de waarheid verteld. Ik heb 101 verhalen kunnen verzinnen”, claimt Van der Sloot. ,,Ik heb verhalen kunnen verzinnen. Een deel van mij… Toen ik jonger was vertelde ik ook niets. De politie heeft nooit geweten wat ze moesten vragen. Ik denk dat het het slechtste politie-onderzoek was dat ooit heeft plaatsgevonden. Zelfs die rechercheurs vanuit Nederland…” Op de vraag van Van den Heuvel of het over de zaak-Holloway gaat, reageert Van der Sloot bevestigend. ,,Ja, ja, ja, ik was gewoon schuldig en dat accepteer ik.”

https://www.youtube.com/watch?v=s0qffgQ9l1A