Van der Steur: Motorbendes aanpakken na matpartij

 

80Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft vrijdagmiddag beloofd motorbendes aan te pakken. Die belofte deed hij naar aanleiding van de veldslag donderdagavond tussen twee motorbendes in het Van der Valk-hotel in Rotterdam. ,,Eén ding is zeker, we pakken ze aan.”

Er wordt al langer doelgericht gestreden tegen criminele motorbendes. ,,We kennen de problemen en die moeten worden opgelost”, aldus Van der Steur.

De veldslag tussen de Hells Angels en Mongols aan de Energieweg in Rotterdam-Blijdorp leidt ook tot vragen in de Tweede Kamer. Op Twitter lieten kamerleden van de PvdA en het CDA vrijdagmorgen weten ongerust te zijn over de schiet- en vechtpartij.

Doorpakken
Madeleine van Toorenburg van het CDA wil weten wanneer Nederland doorpakt in de aanpak van motorclubs. ,,Motorclubs vechten hun conflicten uit onder gewone mensen. Elders zijn deze clubs verboden.” PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch kondigt op Twitter aan kamervragen te gaan stellen over de aanpak van ‘deze gevaarlijke criminele organisaties’.

De rivaliserende motorbendes Hells Angels en Mongols hadden donderdagavond rond 20.30 uur afgesproken voor een meeting in het Van der Valk-hotel aan de Energieweg. Al snel liep het uit op een massale vechtpartij. Ook werd er geschoten, zowel binnen als buiten. Drieëntwintig leden van de motorbendes zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging.