Video: Gevangenen redden leven van bewaker

Video: Gevangenen redden leven van bewaker

Foto: Videostill

Bewakingscamera’s hebben het moment vastgelegd waarop gevangenen naar een bewaker toesnellen om zijn leven te redden. De man viel uit het niets bewusteloos neer.

De acht gedetineerden stonden achter een gesloten deur in de Amerikaanse gevangenis Parker County Jail, toen de bewaker zijn bewustzijn verloor. In eerste instantie beginnen de mannen om hulp te schreeuwen, maar wanneer ze merken dat dat niet de snelste oplossing is, breken ze de deur open om bij de man te kunnen komen. Ondanks dat ze wisten dat dit voor vervelende gevolgen kon zorgen.

 

„Hij viel in een keer om. Het zag eruit als een toneelstukje en had daar zomaar kunnen doodgaan”, vertelt gedetineerde Nick Kelton aan WFAA.

De acht mannen schreeuwden zo hard dat zelfs de verdieping boven hen het hoorde. Bewakers snelden zich naar beneden, maar dachten in eerste instantie dat het om een gevecht ging.

„De bewaker had geen hartslag meer, dus we probeerden de medewerkers duidelijk te maken dat de man gereanimeerd moest worden”, zegt gevangene Floyd Smith.

PISTOOL OP ZAK

Politieofficier Ryan Speegle was de eerste die naar binnen stapte en de man reanimeerde. Omdat de bewaker de sleutel naar buiten en een pistool op zak had, had het heel anders kunnen aflopen.

Maar dit was niet het geval. In plaats daarvan hebben de acht gevangenen het leven van de bewaker gered.