Vingerafdruk voortvluchtige terrorist Abdeslam gevonden

99

Bij de inval in een flat in de Brusselse gemeente Vorst deze week heeft de politie vingerafdrukken gevonden van de belangrijkste voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam.

Dat heeft het federaal parket vrijdag meegedeeld. Drie dagen geleden liep een huiszoeking in Brussel in verband met de aanslagen in Parijs compleet uit de hand en viel er één dode.

Politie beschoten
Drie agenten raakten gewond toen ze rond 15:00 uur werden beschoten door de deur van een appartement in Vorst dat ze wilden doorzoeken. De vierde werd geraakt bij een later schietincident.

Bij de antiterreuroperatie schoot de politie een 35-jarige Algerijn dood. Bij hem werden een kalasjnikov aangetroffen en een vlag van Islamitische Staat. Twee andere mogelijke schutters wisten te ontkomen. Het is mogelijk dat één van hen Salah Abdeslam was, die sinds de aanslagen in Parijs op de vlucht is.

wekenlang ondergedoken
De Belgische krant La Dernière Heure meldde medio februari al dat Abdeslam na de aanslagen van 13 november wekenlang zat ondergedoken in een huis in de Brusselse deelgemeente Schaarbeek.

Salah Abdeslam, een ‘nobody’ uit de banlieues van Brussel, beheerst al maanden het wereldnieuws. Wat precies zijn rol is geweest tijdens de Parijse aanslagen, blijft onduidelijk. Zijn broer Brahim, die zichzelf in Parijs opblies, is donderdag in Brussel begraven.

Lees ook ons portret van de meest gezochte terrorist van Europa.