Vrijgelaten ‘trouwstoetmepper’ zit na een dag alweer vast

Trouwstoetmepper’ Shahid B. (26), die ervan wordt verdacht afgelopen zomer de Rotterdamse politieman Gert Jan de Jonge bewusteloos te hebben geslagen, zit alweer vast. Hij werd maandag in vrijheid gesteld, maar bleek die dag gelijk al de voorwaarden die waren verbonden aan zijn vrijlating te hebben overtreden. Hij was onder invloed van drugs.

Rechtbanktekening van Shahid B., de 26-jarige man die een Rotterdamse agent zou hebben neergeslagen bij een trouwstoet.

Rechtbanktekening van Shahid B., de 26-jarige man die een Rotterdamse agent zou hebben neergeslagen bij een trouwstoet. © ANP

Shahid B. meldde zich op de dag van zijn vrijlating keurig bij de instelling die hem moet gaan behandelen, maar hij bleek drugs te hebben gebruikt. De instelling maakte daar melding en dat was reden hem op nieuw aan te houden. Het kostte enig zoekwerk, maar uiteindelijk kon hij in Vlaardingen, in de woning van zijn zwager worden garresteerd.

De Jonge greep afgelopen augustus in toen een trouwstoet voor overlast en gevaarlijke situaties in het verkeer zorgde. Op de Westzeedijk wilde De Jonge een van de deelnemers van de stoet aanhouden. Toen hij de man in de boeien sloeg, werd hij van achteren neergeslagen en raakte hij bewusteloos. Zowel de arrestant als de ‘trouwstoetmepper’ ging er vandoor. Familieleden weigerden de identiteit van de mannen bekend te maken. Shahid B., de broer van de bruid, werd weken later door de politie in Lopik gearresteerd. Hij verstopte zich bij de inval onder een bed.