Willem Holleeder: ik zweer dat Astrid een leugenaar is

Willem Holleeder: ik zweer dat Astrid een leugenaar is

Astrid stapelt in haar getuigenis tegen haar broer Willem ‘leugen op leugen’. Dat zei Willem Holleeder tijdens de ondervraging van zijn zus door zijn advocaat Sander Janssen. “Wat ze zegt is weer helemaal gelogen en uit haar duim gezogen.”

“Ze stapelt leugen op leugen. Ze liegt, ze pleegt hier meineed”, zei Holleeder. Hij mengde zich in de ondervraging toen zijn jongste zus zei dat hij de criminele inlichtingendienst van de politie ooit tipte over de criminele erfenis van Cor van Hout en sprak met een officier van justitie.

Willem Holleeder: de bekendste crimineel van Nederland:

Een portret van Willem Holleeder. “Het is niet fraai, maar het is wat het is”, zei hij.

Vingers in oren

“Wie dan? Wie dan? Welke officier dan?”, brieste Holleeder in de rechtszaal en hij bleef herhalen dat zijn zus ‘leugen op leugen op leugen op leugen’ stapelde.

Astrid Holleeder stak haar vingers in haar oren, constateerde de voorzitter van de rechtbank. Ze zei daarop ‘kotsmisselijk van het gekonkel te worden’. “Ik kan hier niet tegen. Het gaat maar door. Het moet een keer stoppen.”

Dood achterkleinkinderen

Op een ander moment bezwoer Astrid dat ze de waarheid vertelt. “Ik zweer op de dood van mijn achterkleinkinderen. Dat kan hij niet doen.” Willem Holleeder reageerde daarop: “Ik zweer op alle kinderen van de wereld dat jij een leugenaar bent.”

Astrid reageerde: “Nou zweer jij makkelijk.”

Holleeders: geen gewoon gezin uit de Jordaan:

Willem, Sonja, Gerard en Astrid Holleeder groeien op in de Amsterdamse volkswijk de Jordaan. Ze hebben geen fijne jeugd.

Het Openbaar Ministerie wil na de lunchpauze de nieuw ingebrachte geluidsopnames bespreken met Astrid Holleeder. Ook willen ze twee fragmenten laten horen. De verdediging van Willem verzet zich daar tegen. Zij willen tijd krijgen om zelf eerst de fragmenten te luisteren.

De rechtbank neemt na de pauze een beslissing of de tapes in de zaak te horen zullen zijn. Er is tot 14.00 uur geschorst.