Zaak Staf Rosiers: drie verdachten schuldig aan moord

cbb0b396-ca96-11e5-88f1-0b8102d091e1_web_scale_0.0304383_0.0304383__

ANTWERPEN / HOOGSTRATEN –Kurt Eekels (25), Johan Arnoets (45) en Janny Eekels (47) zijn door de Antwerpse assisenjury schuldig verklaard aan de moord op Staf Rosiers uit Meer (Hoogstraten). Pieter Mertens (31) en Benjamin Verheijen (46) zijn schuldig aan het beramen van de moord, net als de overige drie, maar de twee mannen voerden die niet uit. Allemaal, op Johan Arnoets na, zijn ze schuldig aan diefstal van het geld van Staf Rosiers.

“Er is voldoende zekerheid dat Staf Rosiers dood is, ook al is zijn lichaam nooit teruggevonden. Niets wees ook op een vrijwillig en gepland vertrek”, stelde de jury. Johan Arnoets verleende noodzakelijke hulp en wist goed wat er ging gebeuren. “Hij is in de woning geweest, en door hem was er een extra paar handen om het lichaam van Staf Rosiers te versleuren en weg te ruimen na diens dood. Hij hielp ook bij de voertuigen van het slachtoffer.”

Janny Eekels is mededader door onthouding. “Tot aan de moord heeft ze ondanks haar mondigheid en haar bijzondere relatie tot haar neef Kurt Eekels en haar partner Johan Arnoets geen enkele actie ondernomen om hen van de moord te doen af zien. Die onthouding had op de twee mannen een aanmoedigend effect.”

De jury had zeven uur nodig om alle 32 schuldvragen te behandelen. Voor het eerst gebeurde dat samen met de leden van het hof, na een recente wetswijziging.