Zelfverklaarde helper Joran van der Sloot doodgestoken

Een man die eerder claimde dat hij Joran van der Sloot hielp bij het laten verdwijnen van de stoffelijke resten van de Amerikaanse Natalee Holloway is doodgestoken. Volgens Amerikaanse politiewoordvoerders is de 32-jarige John Christopher Ludwick overleden aan een steekwond in zijn buik. Die liep hij op toen hij een vrouw probeerde te ontvoeren in Port Charlotte in Florida.

De belaagde vrouw wist een mes van haar belager af te pakken en raakte hem daarmee in de buik. Ludwick werd daarna naar een ziekenhuis vervoerd. Daar bezweek hij aan zijn verwondingen. Volgens de Amerikaanse zender CBS was Ludwick verliefd op de vrouw, maar werden zijn gevoelens niet beantwoord. Zij wordt niet vervolgd.

Ludwick kwam voor het eerst in het nieuws toen hij verscheen in de documentaireserie De verdwijning van Natalee Holloway. Daarin beweerde Ludwick dat Van der Sloot hem 1.500 dollar had betaald om de stoffelijke resten van Natalee Holloway op Aruba op te graven en daarna te laten verdwijnen.

Natalee Holloway verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrienden op Aruba. Haar lichaam is nooit gevonden. De Amerikaanse studente werd voor het laatst gezien in gezelschap van Joran van der Sloot. De Nederlander zit in Peru voor de moord op de studente Stephany Flores een gevangenisstraf van 28 jaar uit.