Zes verdachten moord Yvon Pfaff uit Ochtend vandaag voor rechter

44DEN BOSCH – Zes verdachten staan maandag en woensdag terecht voor de moord op de 49-jarige Yvon Pfaff uit Ochten. Het stoffelijk overschot van de man werd op 22 juni 2014 aangetroffen in een uitgebrande auto bij het Gestelse landgoed De Pettelaar. De man zou zijn overleden door een kogel die hem in het hart raakte.Het gaat om een inhoudelijke behandeling van de zaak.

De vermeende schutter gaf maandagochtend aan te willen zwijgen. “Ik heb niks toe te voegen en ben bang”, zei hij aan het begin van de rechtszaak. Ook een andere verdachte gaf aan dat hij niets zal zeggen.

Vakantiehuisje
Pfaff zou zijn gedood in een vakantiehuisje in Ewijk. Een vrouwelijke verdachte zei maandag dat ze daar financiële problemen wilde bespreken met het slachtoffer. De vrouw had enkele dagen eerder tegen hem gezegd dat ze wilde stoppen met de relatie die ze sinds een jaar met hem had.

Afgeluisterd
Een man uit Maurik heeft geruime tijd geleden toegegeven dat hij Pfaff heeft doodgeschoten. Vorig jaar werd tijdens een rechtszitting duidelijk dat hij door de politie is afgeluisterd tijdens een gesprek dat hij in een woning voerde met zijn echtgenote. Tijdens dat gesprek zou de schutter hebben gesproken over het ‘te pakken nemen van de ouwe’.

De advocaat van de verdachte had kritiek op de manier waarop een agent delen van het afgeluisterde gesprek in het dossier had opgeschreven. Volgens hem is de agent te stellig met de weergave van het gesprek.