Burgemeester laat boze burgers uit raadzaal zetten

images

Burgemeester Jozias van Aartsen heeft donderdagavond een groep boze burgers uit de raadzaal laten zetten.

pegidaTijdens de raadsvergadering spraken enkele bewoners van onder meer Ypenburg in, om hun zorgen te uiten over de komst van vluchtelingen met een verblijfstatus naar hun wijk. Ook Hugo Kuijper van de anti-vluchtelingengroep Pegida was naar Den Haag gekomen om tegen de komst van “gelukszoekers” te pleiten.

Tijdens de inbreng van de PVV lieten de mensen op de publieke tribune meerdere keren hun instemming met raadslid Danielle de Winter blijken. Burgemeester Jozias van Aartsen verbood dat. De boel ontplofte vervolgens toen gemeenteraadslid Hasan Küçük van de partij Islam Democraten sprak van “ronduit racistische opmerkingen” door de insprekers. Daarop werd zo heftig gereageerd dat Van Aartsen besloot de boze burgers uit de zaal te zetten.

1.100 vluchtelingen

Van Aartsen kreeg het ook nog aan de stok met de PVV. Die partij wilde dat de burgemeester Kuçuk zou dwingen zijn woorden terug te nemen. Van Aartsen vond dat niet nodig omdat volgens hem tijdens een debat veel moet kunnen worden gezegd. De gemeente Den Haag wil op acht plekken statushouders gaan huisvesten. Het gaat in totaal om 1.100 vluchtelingen.

Kleine foto: AFA Den Haag (Twitter)