laffe wegkijkburgemeester Jozias van Aartsen gaat eindelijk met pensioen

33

De ISIS-tolererende burgemeester van Den Haag gaat genieten van zijn wachtgeld.

Wachtgeld voor politici is in veel gevallen onwenselijk. Maar in sommige gevallen is het juist een prima investering. Neem nu Jozias van Aartsen. De voormalige VVD-leider is zo’n waardeloze burgemeester dat hij elke euro wachtgeld dubbel en dwars waard is: hoe eerder hij opstapt, hoe beter.

Gelukkig heeft Van Aartsen dat zelf ook eindelijk begrepen, want per maart 2017 stopt hij als burgemeester van Den Haag. Tijdens zijn termijn was hij vooral bekend als een elitaire man die ver van de gewone burger afstond. Zaken die heel Den Haag in rep en roer brachten, werden door Van Aartsen door de vingers gezien. Het meest schrijnende voorbeeld is wel de ISIS-demonstratie in 2014 waar pro-ISIS en anti-Joodse leuzen werden gescandeerd. Het land sprak er schande van, maar Van Aartsen vond het allemaal wel best en vond het niet eens de moeite waard om de demonstratie te veroordelen vanaf zijn vakantieadres. Sterker nog, hij zei dat er “geen grenzen waren overschreden”.

Bovendien werd Van Aartsens beleid gekenmerkt door een zeer zwakke inzet van de politie. Toen er vorig jaar rellen uitbraken in de Schilderswijk, werd er veel te zwak opgetreden door de politie. Van Aartsen wilde namelijk liever theedrinken en overleggen in plaats van de rellen met harde hand een halt toe te roepen. Diezelfde slappe, laffe houding is zichtbaar met Oud en Nieuw. De gemeente werkt dan officieel samen met patrouilles van de salafistische As Soenna-moskee in de Schilderswijk om “de orde te bewaren”. Dat het volstrekt belachelijk is om de orde te laten bewaren door een moskee die fundamenteel anti-democratisch en anti-Westers is, maakt Van Aartsen niets uit.

Die buigende houding van Jozias van Aartsen komt voort uit zijn verwrongen wereldbeeld. Hij meent namelijk dat de radicalisering van moslims komt doordat ze in Nederland worden gediscrimineerd. In feite zijn extremisten dus juist de slachtoffers, in de wereld van Van Aartsen. Vandaar dat hijweigerde om Haagse Syriëgangers aan te pakken.

Inwoners van Den Haag kijken reikhalzend uit naar 2017. Eindelijk wordt de Hofstad verlost van de laffe wegkijkburgemeester Van Aartsen. We zullen hem missen als kiespijn.