Politiek Den Haag dankt Van Aartsen

5

Haagse politici danken burgemeester Jozias van Aartsen voor zijn tijd als burgemeester. In maart 2017 treedt de burgemeester van Den Haag af. ‘Van Aartsen zal gemist worden.’

 

Fractievoorzitter VVD Den Haag Martin Wörsdörfer heeft respect voor het besluit van de burgemeester. ,,We zullen Van Aartsen zeer gaan missen. De man heeft ongelofelijk veel gedaan voor de stad, daarbij ruim puttend uit zijn uitstekende internationale netwerk. Denk aan nuclear summit en recent nog de burgemeestersconferentie. Onder zijn leiding en niet aflatende inzet is de stad ook veel veiliger geworden. Ik ben hem zeer dankbaar voor zijn fraaie burgemeestersjaren.”

Ook CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster dankt de burgemeester voor zijn jarenlange inzet en heeft begrip voor zijn besluit. Richard de Mos van Groep de Mos vindt dat Van Aartsen een door de wol geverfde politicus is. ,,Hij weet onze stad, ook buiten de grenzen van Den Haag en zelfs internationaal, prima te vertegenwoordigen. Daarvoor alle lof.”

Toch zijn er ook scherpe reacties vanuit politiek Den Haag te horen. PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands stelt dat hij al eerder had moeten aftreden.

Vertrek
Van Aartsen maakte de beslissing om in maart 2017 af te treden, in plaats van december 2017, zodat zijn opvolger genoeg tijd heeft om ingewerkt te worden. ,,Een nog amper ingewerkte burgemeester krijgt dan te maken met een nieuw gekozen raad en met ‘een collegevorming waarbij voor hem of haar geen formele rol is weggelegd”, stelt Van Aartsen.