Vertrek Van Aartsen trending op Twitter

33303135Op Twitter wordt massaal gereageerd op het aangekondigde vertrek van burgemeester Jozias van Aartsen in maart 2017. En zoals altijd op social media; meer negatief dan positief.

“Ik dacht dat een kapitein altijd als laatste een zinkend schip mocht verlaten”, schrijft Frans de Wit. Veel anderen maken de grap dat Van Aartsen nu imam zou willen worden. “Demonstranten voor ISIS zullen niet blij zijn met vertrek van Jozias van Aartsen”, schrijft Joost Niemoller. “Zo goed wordt het nooit meer voor ze.” Tweede Kamerlid Louis Bontes schrijft “zal hier geen traan om laten. Hij laat de politie samenwerken met de salafisten van As Soennah.” Sjaak Bral twittert: “Beetje bedroefd maar ook blij: iedere VVD’er die vertrekt is er één.”

Positieve reactie op Van Aartsen komen er onder meer van gemeenteraadslid Danielle Koster van het CDA. “Dank voor zijn jarenlange inzet voor de stad, Van Aartsen zal gemist worden.” De PvdA twittert: “Een goede burgemeester die we erg gaan missen! Stevige inzet voor de stad. Een burgemeester én burgervader van iedereen.” Martin Wörsdörfer van de VVD schrijft: “Den Haag zal hem zeer gaan missen. Ik ook. Dankbaar voor al zijn inzet voor deze mooie stad!” Rudi Heilbron schrijft: “Altijd een symphatieke burgemeester gevonden.” “Hij was burgemeester van de hele stad en zeker ook van de Schilderswijk. Dank”, zegt Peter Duivesteijn.