No Surrender-baas Henk Kuipers uit Emmen moet in de gevangenis blijven

De 53-jarige No Surrender-baas Henk Kuipers uit Emmen mag langer worden vastgehouden. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank volgens zijn advocaat donderdag bepaald.

De captain van de motorclub No Surrender is twee weken geleden door een arrestatieteam van 15 man in Emmen van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht van afpersing en diefstal met geweld . Samen met een 59-jarige man uit Sneek zou Kuipers geprobeerd hebben om ondernemers voor ruim 800.000 euro af te persen.

Drugswereld

Ook de zoon (18) van Kuipers, die lid is van No Surrender, blijft in voorlopige hechtenis. Hij is half november met een 20-jarige Emmenaar opgepakt. Ze worden verdacht van gijzeling en openlijk geweld. Het OM zegt dat het gaat om een conflict in de drugswereld, dat los staat van No Surrender.

Zoon blijft ook langer in cel

Door een speling van het lot stonden vader en zoon Kuipers donderdag allebei voor de raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden. De zittingen achter gesloten deuren zijn afzonderlijk behandeld. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevraagd om Henk Kuipers nog dertig dagen vast te houden. Dat is toegewezen. Het voorarrest van de zoon is met 60 dagen verlengd. Ook dat is conform de vordering van het OM.