Start je eigen moestuintje in de Kerckebosch Kas in Zeist

3Zeist – De wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch en de Albert Heijn Kerckebosch Zeist openen donderdag 17 maart de deur van de buurtkas. Kinderen en hun ouders/verzorgers en buurtgenoten kunnen vanaf dan hun eigen moestuin starten. De kas staat op het Energieplein Kerckebosch, tussen de middelbare school het Christelijk College Zeist en het ontmoetingscentrum Binnenbos. De kas staat ongeveer tot de zomervakantie op het plein en is toegankelijk voor iedereen.

Kerckebosch bruist van energie
De Kerckebosch Kas is een initiatief van de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch en de Albert Heijn Kerckebosch Zeist. ‪En sluit aan bij de wens om op het Energieplein ruimte te bieden aan initiatieven die een bijdrage leveren aan DuurSaam Kerckebosch.

Energieplein Kerckebosch
Kerckebosch Zeist – een duurzame wijk in aanbouw – wordt steeds meer gezien als voorbeeld van duurzaamheid voor andere woonwijken in Nederland. Eind oktober 2015 is het Energieplein in gebruik genomen. Het plein ligt naast het Christelijk College. Het heeft een eigen wifi-hotspot en staat volledig in het teken van duurzaamheid. Deze hotspot werkt 100% op schone stroom. De jongeren wekken nu zelf energie op voor het opladen van hun smartphones. Dit kan door een potje panna te spelen op het veld met bewegingstegels van Energy Floors of door gebruik te maken van de weer- en windbestendige WeWatt-bike. Stroom voor de WiFi-hotspot wordt op het schoolterrein opgewekt door 4.000 planten met Plant-e technologie en zonnepanelen. Kerckebosch heeft met dit wifisysteem de primeur in Nederland en loopt ook als derde gebruiker wereldwijd op de troepen vooruit. Dat geldt ook voor de Energy Floor-tegels die hier – als eerste locatie in Nederland en Europa – een vaste plek hebben op het pannaveld.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist
Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder ten minste 45 vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch B.V. (WOM Kerckebosch B.V.)