‘Hoeren verkopen hun lichaam, advocaten verkopen hun hersens’

k heb de toekomst van de vaderlandse politiek zien opstaan in de Tweede Kamer, de afgelopen twee dagen. Een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie, een jong talent met nieuwe energie: Thierry Boeket.

 

Eindelijk een intellectueel in de politiek. Dat werd tijd. Die man is slimmer dan iedereen in de Tweede Kamer bij mekaar. Hij heeft dan ook twee zetels gewonnen, de hoogste nieuwe binnenkomer, met zijn partij Forum voor Democratie. Alleen die naam al: zó slim gekozen. Forum is een Romeins woord en betekent ‘marktplein’, een plek waar vrij verhandeld mag worden. Een perfecte plek voor het vrije woord. En daar staat hij voor, Thierry Toilet. Voor democratie.

Nu was er in de Romeinse tijd helemaal geen democratie; slaven hadden helemaal geen rechten, vrouwen hadden geen stemrecht, eigenlijk niemand, tenzij je een bepaald inkomen had. De naam Forum voor Democratie slaat als een lul op een drumstel. En hij is de enige die dat in de gaten heeft. Slim hé?

Hoeren verkopen hun lichaam, advocaten verkopen hun hersens

Sjaak Bral

Wat je vervolgens vaak ziet is dat zo’n verlicht iemand wordt gekoppeld aan een complete idioot. In zijn geval: Theo Hiddema. De man wiens ego altijd een paar minuten eerder arriveert dan hijzelf. Zo’n overjarig fatje. De Baron uit Bassie en Adriaan. Theo Hiddema is advocaat. Hoeren verkopen hun lichaam, advocaten verkopen hun hersens. Ander lichaamsdeel, hoger uurtarief. Theo Hiddema is een ouwe zeiksnor die van geen ophouden weet. Ik heb horen fluisteren dat hij op de tennisclub, waar hij met andere senioren graag een balletje wegslaat, na afloop vrijwillig urine afgeeft. Niet omdat het moet, maar omdat het zo makkelijk gaat.

Nee, dan Thierry Poulet. Die heeft dit jaar gesproken over immigratie – ‘de homeopathische verdunning van Nederland’. En dat klopt. In ieder geval voor de vluchtelingen, want in de homeopathie voegen ze aan een medicijn heel veel water toe. Precies wat we hebben zien gebeuren bij die vluchtelingen. Theo Hiddema is veel praktischer. Die is voor rassenvermenging. Hij verklaarde onlangs: gewoon doorketsen totdat iedereen lichtbruin is. Ik had niets anders verwacht, van zo’n ouwe hoer. Dan liever Thierry Toupet. Een zeer intelligent mens. Die komt nog een heel eind. Ik hoop ook dat ‘ie daar blijft.