PvdA-kandidaat uitgemaakt voor ‘zwarte aap’: PVDA Partij voor de apen

PvdA-kandidaatraadslid Ugbaad Kilincci besloot gisteren campagne te voeren in Emmen, waar ze twaalfde op de lijst van haar partij is. Een aantal mensen kon dat niet waarderen en besloot haar de huid vol te schelden. “Als je zo weggezet wordt, doet dat pijn.”

“Ik ben vooral verdrietig en ik vind het heel erg dat dit nog gebeurt in onze samenleving”, vertelt de dertigjarige Kilincci aan RTL Nieuws. Ze werd uitgemaakt voor onder meer ‘kopvoddenmongool’ en ‘zwarte aap’ en aangespoord om ‘terug naar Afrika te gaan’.

Strijdbaar

“Ik heb juist besloten om mij verkiesbaar te stellen omdat ik er voor alle mensen wil zijn. Moslim, jood, homoseksueel, heteroseksueel; dat maakt voor mij allemaal niet uit. Als je dan zo weggezet wordt, doet dat wel pijn”, aldus de aspirant-politica.

Aangedaan besloot Kilincci gisteren naar huis te gaan. Maar haar ambities om de politiek in te gaan, zet ze absoluut niet opzij. “Dit maakt me juist strijdbaar, want ik wil het tegengeluid laten horen. Juist laten zien dat we in Nederland voor elkaar en met elkaar verder komen en dat we niet mensen moeten wegzetten op basis van hun godsdienst of afkomst.”

Steun

Vanuit veel hoeken krijgt het kandidaat-raadslid bijstand. Onder meer PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher en oud-staatssecretaris Sharon Dijksma betuigden hun steun aan Kilincci.

“Dat geeft mij veel moed”, aldus de geboren Somalische. “Ik ben echt dankbaar dat er mensen zijn die mij steunen en die inzien dat dit niet langer kan en dat hierover gesproken moet worden.”

dit maakt mij woedend:

“Kopvoddenmongool”

Tegen iemand die zich voor jouw gemeente wil inzetten. Tot tranen toe vernederd

We moeten dit stoppen
Voor elkaar opkomen
Elkaar als mens blijven zien.

Laat je horen alsjeblieft http://www.dvhn.nl/drenthe/Kandidaat-raadslid-Emmer-PvdA-in-tranen-na-racistische-beledigingen-23007749.html 

Kandidaat-raadslid Emmer PvdA in tranen na racistische beledigingen

Het Emmer kandidaat-raadslid Ugbaad Kilincci is zaterdag meermaals ernstig beledigd tijdens een middagje campagne voeren in het Emmer centrum. De geboren Somalische werd onder meer uitgescholden voor…

dvhn.nl

Sta erboven

Kilincci realiseert zich dat zij niet de enige is die te maken heeft met dit soort uitspraken. Volgens haar is het vooral belangrijk om ‘gewoon’ door te gaan en, hoe moeilijk het ook is, je niet te veel aan te trekken van de beledigingen.

“Sta erboven”, adviseert ze. “Het is heel moeilijk. Dat weet ik, gisteren klapte ik natuurlijk ook dicht. Maar probeer het toch. Leef je leven en geniet ervan. Dit soort mensen verdienen wat mij betreft geen podium.”