Dronken carnavalsvierders onderkoeld in Etten-Leur

Het advies van het Rode Kruis om met carnaval warme kleding aan te trekken en niet te veel te drinken, is door twee tieners in Etten-Leur in de wind geslagen. Agenten uit de Noord-Brabantse plaats troffen de minderjarige carnavalsvierders zwaar onderkoeld op straat aan.

 

Twee onderkoelde en onder invloed van alcohol zijnde tieners aan de koelkast

 Het tweetal had veel sterke drank gedronken. Een van de twee was zelfs buiten bewustzijn, aldus een woordvoerder. Omdat ze niet aanspreekbaar waren, kostte het de agenten veel moeite hun identiteit te achterhalen. ,,Uiteindelijk is dat via via gelukt.” Het tweetal is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Daar bleken ze een lichaamstemperatuur van 34 graden te hebben en raakten ze steeds verder buiten bewustzijn. De twee zullen hun roes uitslapen in het ziekenhuis.

 

De afgelopen carnavalsnacht is verder gemoedelijk verlopen. De politie meldt dat er geen bijzonderheden waren omtrent de carnavalsviering.

Net als het Rode Kruis maakte ook Weerplaza eerder al melding van het weer tijdens carnaval. Dat kreeg van het weerstation een krappe 6. Het is vooral wisselvallig.