Hema zegt nee tegen bekerheld

worst

Alle ogen waren daags na de bekerstunt van VVSB  tegen FC Den Bosch op de Hema in Leidschendam. Maikey Parami moest ondanks zijn winnende doelpunt in de kwartfinale van het bekertoernooi gewoon stage lopen en dat zorgde voor veel media-aandacht. Toch wilde de vestiging vervolgens niet officieel in zee met de stuntende club.

Matchwinner Maikey Parami viert feest.Matchwinner Maikey Parami viert feest.Foto: Pro Shots

Voorzitter Arjan Broekhof kwam met voorstel om een reclamecampagne om Maikey Parami heen te bouwen, maar de Hema zei resoluut nee.

“Die jongen heeft de gunfactor en een prachtig verhaal. Daarnaast hoopte ik dat ze tegen FC Utrecht als mouwsponsor wilden dienen”, vertelt Broekhof.

„Hoewel ik niet eens over bedragen heb gesproken, gaven ze meteen aan geen interesse te hebben. Heel bizar. Wel alle free publicity pakken en vervolgens niks doen als tegenprestatie.”

Hema

De Hema stelt in een reactie bekend te zijn met het verzoek, maar simpelweg niet aan sportsponsoring te doen. “Dat is de voornaamste reden. Daarnaast willen wij geen PR voor ons bedrijf genereren via Maikey. Wij vinden dat het om hem moet draaien en niet om HEMA. Tenslotte is de HEMA er voor iedereen. Met een specifieke en duidelijke sponsoring zouden we ook een voorkeur afgeven en dat staat haaks op deze gedachte.”

Succes

Tot slotte wil de Hema benadrukken dat het volledig achter Parami staat. “Wij vinden het geweldig voor Maikey en dat hebben we hem ook laten blijken in de dagen rondom zijn succes met VVSB. We wensen hem ook nu weer alle succes.”

KNVB-BEKER