Meisje (9) ontvangt sms’jes van hoerenlopers

8

Ze is pas 9, maar krijgt nu al pikante berichtjes op haar telefoon. Na activatie van haar nieuwe prepaidkaartje, kreeg het meisje sms’jes die voor de vorige eigenaar waren bedoeld; een prostituee. Onder andere de vraag of ze vanavond vrij was, de tarieven en of er mogelijkheid was tot seks zonder condoom kwamen langs

FOUT AFLOPEN

„Eén iemand kan zich nog vergissen van nummer, maar toen er kort daarna wéér een obsceen voorstel kwam, wist ik meteen dat er meer aan de hand was”, vertelt haar vader aan HLN. „Ik heb dan navraag gedaan bij Base en al snel bleek dat het om een oud nummer ging dat door de vorige eigenaar gedeactiveerd was en weer in omloop werd gebracht. Als het mij was overkomen, had ik er misschien nog om kunnen lachen maar nu ging het wel om mijn dochter. Op één bericht heeft ze geantwoord en gevraagd om wie het ging. Dit had fout kunnen aflopen.”

 

Het telecombedrijf baalt van het incident, maar geeft aan dat er geen fouten zijn gemaakt. De vorige gebruiker was anoniem, daardoor had het bedrijf geen toegang tot de gegevens van de gebruiker. Als een nummer stop wordt gezet, wordt het drie maanden niet gebruikt. In het geval van deze provider, zat er ook nog 28 dagen bedenktijd bij.

Echt frequente klanten van de prostituee waren het niet. Het heeft meer dan een jaar geduurd voordat het nummer weer is gebruikt. De telecomprovider heeft beloofd het meisje een nieuwe kaart te bezorgen.